Oog voor kind en Kwaliteit
Locatie Adres

Kinderopvang Dribbel

Lange Kavel 50
7881 LS Emmer-Compascuum
tel. 06 49051216
mail: info@kinderopvangdribbel.nl

Activiteiten/Brede school

Thematisch creatief bezig

Kinderen kunnen hun emoties kwijt in het creatief bezig zijn of een andere activiteit. Wij vinden het belangrijk dat de kinderen die mogelijkheid dan ook krijgen. Daarom doen wij veel activiteiten op allerlei gebieden van de ontwikkeling en die voornamelijk inspelen op de 4 verschillende seizoenen: Herfst, winter, lente en zomer. Maar ook zullen we activiteiten doen die gebaseerd zijn op Carnaval, Pasen, Vaderdag, Moederdag, Sinterklaas, Kerst etc. Wij schenken veel aandacht aan het knutselen met de kinderen. Kinderen kunnen hier in eigen creativiteit in kwijt en naast dat het erg leerzaam is, vinden ze het ook erg leuk!

Kinderopvang Dribbel is in het bezit van verschillende gecertificeerde ontwikkelingsbevorderende materialen. Met behulp van deze materialen wordt de zelfredzaamheid van een kind mede bevorderd en ontwikkeld.

Buiten spelen

Wij vinden het belangrijk om zo veel mogelijk met de kinderen buiten te gaan spelen. Dit is niet alleen goed voor de weerstand, maar ook kunnen de kinderen zich helemaal uitleven. Kinderen leren op sociaal vlak hoe ze samen kunnen spelen en leren fietsen op een driewieler en samen spelen en delen. Kringspellen doen we met elkaar op de buitenspeelplaats, en met redelijk weer, gaat de zandbak open. Ook hebben we de Kinderopvang Dribbel bolderwagen, waarmee we regelmatig al zingend wandelen met de kinderen in de omgeving. Hier passen elf kinderen in, tien dreumes-peuters en een baby middels het speciale babyzitje.

Brede school activiteiten

Kinderopvang Dribbel is lid van de Brede school Emmer-Compascuum-Erfscheidenveen. Wij helpen mee activiteiten op te zetten die naderhand in de activiteiten ladder komen van het seizoen. Deze ladders gaan rond bij alle voorschoolse voorzingen en de basisscholen. Ouders kunnen hun kind hiervoor opgeven. De leidsters nemen met de kinderen die er die dag komen, altijd actief deel aan de activiteiten van de brede school die in de omgeving plaatsvinden. De volgende activiteiten voor peuters vinden tegenwoordig standaard plaats op de brede school ladder:

– dreumesuurtje;

– peutershow;

– poppenkastvoorstelling;

– peuteryoga;

– muziekfeest met Lammert etc..

Verjaardag vieren

Als een kindje zijn/haar verjaardag viert op de groep, dan zullen we daar natuurlijk extra aandacht aan schenken. We maken dan een mooie feestmuts en pakken tijdens het zingen de instrumenten erbij en maken een gezellig feestje voor de jarige. De jarige mag een leuke kaart uitzoeken uit de kaartendoos en daarna heeft de jarige de mogelijkheid tot trakteren.

Ouders worden vriendelijk verzocht om hun kind op iets gezonds te laten trakteren en GEEN snoep. Mocht de ouder het moeilijk vinden om iets te bedenken? Schroom dan niet en vraag de leidsters naar advies. Ook kunt u of internet allerlei leuke, vrij eenvoudige gezonde traktatie-ideeën vinden.

Mocht een directe familielid jarig zijn, dan mag de ouder dat aangeven aan de leidster. Wel  minimaal 2 weken van tevoren. De kinderen mogen dan een leuke kleurplaat kleuren en samen met het kind maakt de leidster het nog even extra leuk.